Формаційна зустріч Школи Формації ФОС

25-27  листопада 2016 року у Старому Острополі Хмельницької області відбулася чергова сесія Школи Форматорів Францисканського Ордену Світських, започаткованої Національною Радою ФОС. У скликанні Школи прийняли участь два братерства чисельністю по 30 осіб: одне братерство, члени якого  вже  пройшли 5 сесій, та  нове  братерство, для якого це була друга зустріч. Велику  допомогу у проведенні Школи  надали  Духовні Асистенти Національної Ради ФОС, які були присутні на зустрічі,  –  о. Доброслав Копистеринський  OFM та бр. Казимір Гузік OFM Cap.

Становлення Школи Форматорів тільки розпочинається. На засіданні Національної Ради ФОС були розглянуті та затверджені: назва Школи - «Школа Форматорів ФОС»  та «Тимчасовий регламент проведення  Школи Форматорів ФОС (за програмою  бр.Бенедетто Ліно, OFS)». 

Під час сесії брати і сестри ФОС мали змогу духовно повернутися до  початків свого покликання, прослухавши конференцію Духовного Асистента о. Доброслава Копистеринського OFM «Сутність Обітниці ФОС». Також отримали багато практичних порад  для  виконання обов’язків свого безпосереднього служіння  у спільнотах  через конференції бр.Казиміра Гузіка OFM Cap «Як проводити зустрічі малих спільнот» та «Як проводити обговорення на зустрічах спільнот».

Попри багате отримання духовної інформації  головна увага надавалась молитві. Під час Святої  Літургії  Духовні Асистенти НР ФОС наголошували на тому, що найважливішим для форматорів  є не стільки отримати інформацію, скільки наповнитись Святим Духом, Духом братерства, єдності, бажання служити іншим.  «А коли Дух Святий  зійде, об’явиться міць Божа у ваших спільнотах, відновиться  у них життя», - сказав у проповіді бр.Казимір Гузік OFM Cap. Про це також ділилися і учасники зустрічі,  означуючи Школу як місце  укріплення єдності світських францисканців та місце   усвідомлення приналежності до одного прекрасного Ордену, який разом з усією Францисканською Родиною світу покликаний нести серед людей Добру Новину.

Тимчасовим Регламентом проведення Школи встановлено періодичність зустрічей – два рази на рік. Наступна зустріч запланована на лютий 2017 року.

Відповідальний за формацію НР ФОС в Україні с.Людмила Ковтюх, OFS

Формаційна зустріч Школи Формації ФОС

Формаційна зустріч Школи Формації ФОС

Формаційна зустріч Школи Формації ФОС

Формаційна зустріч Школи Формації ФОС