День духовного зосередження у Північному регіоні ФОС

11 березня 2017 року в Храмі святого Яна з Дуклі м. Житомира зібралися брати і сестри Північного Регіону. Приїхало 70 братів і сестер з 10 спільнот, щоб разом зосередитися на Господі нашому Ісусі Христі, зустрітися з Ним у Таїнстві Сповіді, на Францисканській Хресній Дорозі, на Божій Службі.

«Господи, віднови нас і дай нам глибокого внутрішнього життя», – під таким гаслом розпочалася братерська зустріч. Заглибитися у своє внутрішнє життя, стати в Правді перед Господом і самим собою і запросити святого Франциска на допомогу, ось про що думав кожен світський францисканець, переступивши поріг Храму. Було над чим подумати, осмислити і попросити пробачення за свою недосконалу і слабку віру, а саме з неї випливає  покликання до святості і апостольства – головних завдань для світських францисканців, а ще – вміння жити в спільноті.

Настоятель Храму о. Павло поблагословив братів і сестер Регіону на плідне пережиття Дня Духовного Зосередження, під час якого світські францисканці ще раз відчули братерську духовну допомогу Братів Першого Францисканського Ордену і усвідомили своє місце в великій Францисканській Родині. Духовні Асистенти ФОС о. Славомир і о. Милослав, які були присутніми на Дні Духовного Зосередження, відправили Божу Службу і вділили присутнім Святе Причастя.

Під час Божої Служби кожна спільнота ФОС приносила свої Дари, дякуючи Господу Його безмежну милосердну любов, прощення гріхів і радість Вічного життя, а ще за свого вчителя , святого Франциска, шлях якого в наслідуванні Господа нашого Ісуса Христа обрали брати і сестри Північного Регіону.

Хресну Дорогу, котру пройшов Ісус Христос, Який прийшов з Неба, повторив святий Франциск. І нині, в цей День Духовного Зосередження, Святий Франциск ще раз подав свою руку і запросив прямувати за ним, прийнявши Його життєві ідеали. «Брати свій хрест кожного дня і йти за Христом» – цей заклик святого Франциска до своїх братів  відтворився в спільній Хресній Дорозі, яку пройшли брати і сестри ФОС , а провели її світські францисканці з міста Києва.  Кожне стояння стверджувало, що в терпінні та стражданні, можна відкрити секрет справжнього щастя і надати нового значення своєму життю.

Відповідальна за формацію в Регіоні с. Людмила  запросила присутніх до роздумів над темами «Духовні кроки світських францисканців» і « Життя в братерській спільноті ФОС». Поставити в центрі свого життя Ісуса Христа, ще раз сказати Господу «так» і дати згоду на радикальні переміни, взяти за взірець святого Франциска, зібратися з духом для кожного чергового духовного кроку, уповати на Господа і чинити все без страху – ось про що слухали і думали світські францисканці в цей час.

Спільний  обід продовжив братерське спілкування. Завершилася зустріч молитвою подяки Господу! Будь прославлений Господи!

 

С. Людмила Павловська

День духовного зосередження у Північному регіоні ФОС

День духовного зосередження у Північному регіоні ФОС

День духовного зосередження у Північному регіоні ФОС