Прийняття до ФОС в Борисполі

Перший рік постулату минув для мене дуже швидко, правда, для декого з наших братів це був вже не перший рік. Так склалося, що наша спільнота в Борисполі є дуже молодою і не вистачило тільки одного року, щоб зібрати достатню кількість християн, які мають прагнення бути світськими францисканцями.

Ідея зародження спільноти за натхненням Духа Святого прийшла до нашого брата Миколи ще декілька років тому. І вже минулого року ми офіційно розпочали формацію в постулаті.

6 жовтня 2019 року настав важливий день – прийняття до Ордену Францисканців Світських і початок проходження формації новіціату. Відбулося це під час недільної Служби Божої в костьолі Преображення Господнього в м. Бориспіль. Нас, брата Миколу, брата Валентина, сестру Марію, сестру Наталію і мене, сестру Олену урочисто прийняв до Францисканського Ордену Світських брат Павло – заступник старшої Північного регіону. Також на урочистості були присутні старша і сестри з київської спільноти, які щиро і сердечно привітали нас з цією визначною подією.

Я бачила, яким важливим свідченням живої віри була ця урочистість для парафіян. Дехто ще раз пригадав свою симпатію до постаті Святого Франциска, у декого розвіялися міфи про те, що вступ до ФОС – це хабіт і прийняття монаших обітів, дехто просто уважно спостерігав за подіями і ставив собі особисті запитання.

На дружній агапі після Служби Божої ми ділилися своїми враженнями, переживаннями та планами на майбутнє.

Дякую Господу, що Він покликав нас до служіння і ми маємо змогу долучитися до отари Його обраних!

c. Олена Юнель OFS (м. Бориспіль, Київська обл.)


Творчі злети світського францисканця!
Чи думав колись Валентин Виговський з міста Борисполя,що стане світським францисканцем? Очевидно,ні! Але Господь запросив його на францисканську
дорогу і він сказав «так». Дорога світського францисканця, а серед них є чимало різних людей з різними професіями, різними дарами і талантами,
розпочинається тоді, коли людина почує цю пропозицію. Це може бути в ранньому віці, а може бути і в зрілому віці. Заслужений архітектор України свій
талант архітектора зреалізовував в будівництві та відбудові храмів, де перебував Господь , а які будівлі можуть бути прекраснішими?! Звичайно, вони!
Так хотів Господь! Творча людина – вона від Бога і має служити Йому і людям! Дорога пошуку своєї справжньої суті привела Валентина до зустрічі з Живим
Богом, до відбудови Живої Церкви, що насамперед робив і св. Франциск! Разом з іншими віруючими Храму він обрав дорогу наслідування Господа за
прикладом св. Франциска, змінюючи самого себе, відбудовуючи свою душу, щоб свідчити іншим і спонукати їх до навернення! Таке чудове поєднання з
Господом митця та будівничого і є справжньою дорогою!
18 листопада 2019 року в м. Житомирі, звідки родом Валентин, в приміщенні обласної наукової бібліотеки імені Ольжича, відбулася виставка живопису
Валентина! Представлені ним картини створювали атмосферу спокою і гармонії,щоб засвідчити ту красу світу, яку створив Творець для нашої
радості!Спішимо жити, не відчуваючи присутності своєї душі, яка потребує духовних злетів. Вона просто мовчки чекає, коли на неї звернуть увагу! І ось
сьогодні люди, які при йшли відвідати виставку, це відчули! Розмірковуючи над кожною картиною , кожен з присутніх насолоджувався красою, яка врятує світ.
Кожен це робив по-своєму і в цьому і є сенс мистецтва – розбудити людину, щоб вона могла відчути щось вище від повсякденного життя на рівні духу! І
Валентину це вдалося! Світські францисканці м. Києва і м. Житомира, які відвідали виставку, зичили своєму духовному брату створення нових здобутків в архітектурі, будівництві і живописі, а славу і пошану від людей віддавати Господу, дякуючи за все, що вже вдалося зробити і за те,що ще буде зроблене! Сьогодні до Житомира
повернувся його син і місто пораділо цьому поверненню. І повернувся не сам, а з плодами свого життя, запропонувавши їх своїм землякам! Приїхали привітати
його і кияни, які також вважають Валентина своїм земляком, а світські францисканці своїм братом!

С. ФОС м. Житомира Людмила Павловська.

Прийняття до ФОС в Борисполі

Прийняття до ФОС в Борисполі