Людмила Павловська (світська францисканка)

Кімната моєї душі


Збірка «Кімната моєї душі» – пошук авторкою розуміння сенсу земного життя,пізнання Бога та самої себе, прагнення наблизитися до надприродного життя. В ній домінують мотиви духовного пошуку людини,її сприйняття світу,змін,що йдуть насамперед від людської душі.Авторка прагне осмислити і полюбити свій зрілий вік,який бачить у Світлі Божої Мудрості,незбагненної для людського розуму,але такої зрозумілої для душі,яка довіряє своєму Творцю.В цій молитовно-сповідальній збірці кожен читач може знайти щось близьке для себе, бо віра,надія, а головне, – любов,є в кожному рядку – тому і доторкаються вони до серця ,спонукаючи до радісних роздумів і одночасно заохочують читача до прославлення Бога Милосердного.


Відкрий свою душу!

Оголена душа лягає на білий папір рівними рядками переживань і болю, радості та надії. Від такого дотику йому, мабуть, боляче, хоча він і матеріальний.

А якщо ці рядки ляжуть на чиюсь, також зболілу, душу? Тоді вони поєднаються у Вселенській Божій Любові, яка їх огорне миром та добром.

Запитую себе, можливо, варто промовчати, зачинившись в потаємній кімнаті моєї душі? Але ж тоді чимало людей так і не дізнаються про її існування, таке собі Боже сховище від негараздів цього світу.

Болить тіло – шукай і досліджуй причини, вони в тобі, вони в мені, вони сховані від чужого ока саме в цій кімнаті. Болить душа –   запитай у неї, що її турбує. Не бійся відкрити свою душу і в Правді стати перед Господом, Який своїм світлом освітить її і допоможе тобі багато чого зрозуміти.

Не бійся відкрити двері для Творця, хоча Він може це зробити і Сам, але не хоче. Він чекає запрошення на зустріч. Всі ми різні, але Творець у нас один, і Він на нас чекає!

Моральність світу порушена, її відсутність боляче зачіпає кожного з нас. Що робити, коли навкруги так багато зла? Шукати порятунку у Господа! Він не примушує, Він – чекає і обов’язково допоможе тобі зрозуміти самого себе, зрозуміти, як зробити світ кращим, а починати порадить з себе, огорнувши Божою Любов’ю.

Віра - це Божа Ласка і Божа Благодать. То ж попросімо її у Творця Неба і землі і Він зробить нас щасливими.

Хто стукає, тому відчиняють! Тож стукаймо до Божої оселі, а кімната нашої душі – шлях до неї!

Божого всім благословення!

Людмила Павловська